Image

Hiukan minusta

1965 Synnyin Jyväskylässä

Isäni ja äitini asuivat Jyväskylässä pari vuotta ennen syntymääni ja olin noin puoli vuotias, kun muutimme Helsinkiin, Vuosaareen.

Perheeseeni kuuluivat äiti ja isä sekä isosiskoni Teija.

Olin viiden vanha, kun muutimme Vuosaaresta kantakaupunkiin, Ullanlinnaan. Kasvoin, kävin koulut ja juoksin tyttöjen perässä Ullanlinnassa ja Rööperissä.

Image
Image

1970 Lapsuus ja koulut Helsingissä

Äitini äiti, mummoni syntyi Karjalohjalla ja asui Helsingissä koko loppuikänsä Puu-Vallilassa. Muistan elävästi yökyläilyt mummolassa, kun aamut alkoivat tulen sytytyksellä hellaan, jotta saatiin lämpöä tupaan ja aamukahvit liedelle. Puu-Vallilassa vessatkin olivat ulkovessoja pihan perällä. Isäni ja äitini erosivat, kun olin muutaman vuoden vanha. Isäni uusista avioliitoista syntyi minulle vielä kolme siskoa lisää.

Aloitin koulun Tehtaankadun kansakoulussa, joka oli Suomen viimeinen kansakoulu. Meno oli erilaista, verrattuna tämän päivän koululaisiin ja opettajiin. Taisin alakoulussa olla melko usein jälki-istunnossa muutaman koulukaverini kanssa.

Noilta ajoilta on vieläkin ystäväpiirissäni henkilö, jonka kanssa kävimme koulut ensimmäisestä luokasta lukion viimeiseen luokkaan asti. Hienoja aikoja ja hetkiä, toki sekaan mahtui myös haasteita ja kommelluksia.

1980 Vanha Norssi, armeija ja työntekoa Suomessa

Kävin ylä-asteen ja lukion Ratakadulla Norssissa, Vanha Norssi. Kirjoitin ylioppilaaksi 1984. Koulunkäynti maistui ja aloitin myös työn teon isäni yrityksessä yläasteella koulupäivien jälkeen ja kesälomilla. Minusta oli hienoa tehdä töitä, oppia uusia asioita ja tienata omaa rahaa. Koko nuoruuteni olin myös hyvin kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista sekä talouselämästä. Olin tuolloin myös Arkadian Kokoomuksen jäsen.

Kirjoitusten jälkeen menin armeijaan. Varusmiespalvelukseni suoritin Parolannummella ja kotiuduin tulenjohtoaliupseerina 11 kk:n jälkeen. Ennen armeijaa ajatuksenani oli pyrkiä opiskelemaan yliopistoon, mutta armeijan jälkeen halusin mennä töihin ja sille tielle jäinkin useammaksi vuodeksi.

Image
Image

1990 Perhettä ja töitä

Olin tehnyt myyntimiehen töitä muutaman vuoden ajan ja oppinut myynnin saloja sekä esimiestaitoja myyntitiimien vetäjänä. Perustin oman yrityksen, joka vuosien varrella laajeni ja kasvoi merkittävästi.

Tutustuin lasteni äitiin ja menimme naimisiin Helsingissä koleana toukokuun päivänä. Perheeseemme kuului tuolloin Ronja ja Karla syntyi Jorvin sairaalassa 1997. Kiira syntyi Kittilässä, eli Rovaniemen keskussairaalassa 1999 ja Rico-Aslak Oulunsalossa 2001.

Lama oli riepotellut Suomea ja oma yritystoimintani laajeni aluksi voimakkaasti. Tein töitä eri puolilla Suomea ja perheemme asui ja muutti työni perässä. Vuosien taisteluiden jälkeen väsähdin ja jouduin lopettamaan yritykseni.

2000 Lapsia, opiskelua ja muutto Ruotsiin

Aloitin aikuisiällä opiskelut. Opiskelin liikkenjohdon myyntiä ja markkinointia. Ensin keskityin pelkästään opiskeluun ja sitten opinnot jatkuivat uuden työn lomassa. Uusi työni vei minut Ruotsiin, jossa asuimme perheen kanssa aluksi pari vuotta. Asuimme Kungsbacka nimisessä pienessä kaupungissa. Työnteko Ruotsissa toi mukanaan sujuvan ruotsinkielen taidon, paljon kokemusta sekä ymmärrystä  naapurimaa Ruotsimme kulttuurista ja ihmisistä.

Image
Image

2010 

Olimme palanneet takaisin Suomeen ja asetuimme perheen kanssa Kotkaan, jossa jatkoin omaa työuraani. Lapset kasvoivat ja kävivät koulut Kotkassa. Ronja lähti Turkuun opiskelemaan biologiaa Åbo Akademissa. Karla aloitti musiikin opinnot ja on valmistunut Kymen konservatoriosta. Musiikin opinnot jatkuvat Helsingissä Metropoliassa, Arabiassa. Kiira kokeili ensin kosmetologin opintoja, mutta aloitti työt lastentarhassa ja valmistuu parin vuoden päästä lastentarhanopettajaksi. Rico-Aslak kirjoitti ylioppilaaksi Kotkan Lyseosta ja nyt viimeisiä kuukausia suorittamassa varusmiespalvelustansa.

Ennen yrittäjäksi siirtymistäni vuonna 2017, olin parin suomalaisen yrityksen myyntiä ja markkinointia johtamassa. Nyt yrittäjyys on vienyt mukanaan jälleen ja teemme suurella intohimolla töitä yrityksemme sekä asiakkaidemme menestyksen eteen.

2000-luvun lopussa myös isäni kuoli monen vuoden sairastelun jälkeen. Vähän isäni kuoleman jälkeen kuoli myös vanhin siskoni Teija. Teija kuoli äkilliseen sairaskohtaukseen.

Perhe-elämäämme tuli suuri muutos, kun erosin lasteni äidistä parinkymmenen vuoden yhdessäolon jälkeen. Erosta on jo 5-6 vuotta ja elän nykyisin avoliitossa avopuolisoni kanssa. Asumme Espoossa, Kaitaalla.

2021-

Minua on aikaisemmin pyydetty ehdokkaaksi Kokoomuksen listoille. Silloin ei ole löytynyt aikaa eikä ehdokkuus edennyt. Politiikka ja yhteiskunnalliset asiat ovat olleet lähellä sydäntäni koko ikäni. Sairaanhoitaja, lentoemäntä pikkusiskoni, johon minulla on läheiset välit, jakaa myös samat poliittiset arvot. 

Politiikan ja töiden lisäksi ehdin käymään lenkillä, kuntosalilla. Talvisin tulee myös hiihdeltyä perinteisellä tyylillä. Golfia pelaan kesäkaudet ja joskus myös talvisin ulkomailla. Nuoret aikuiset lapseni sekä lähes 80-kymppinen äitini ovat myös vahvasti läsnä arjessani.

Image
Image

Ota yhteyttä ja laita viestiä

Petri Lamminheimo

Image